Timo ter Voort

De ideeën achter Living Foods  zijn zo’n dertig jaar geleden ontstaan dankzij het pionierswerk en onderzoek op het gebied van voeding en gezondheid van de heer J.S.W. ter Voort sr. Hij deed zeer uitvoerig literatuurstudie naar de relatie tussen voeding en gezondheid. De door hem opgebouwde publicaties, contacten en kennis zijn uniek en worden ondergebracht in een stichting.

Ik ben van jongs af aan betrokken geweest bij het werk van mijn vader die in 2013 overleed.
 Wij begonnen o.a. met proeven in de teelt van tarwegras voor sap winning. Het betreft een zeer energie- en vitaminerijk sap, boordevol voedingswaarde. Ook op het gebied van het toepassen van zeemineralen als basis voor een evenwichtige spoorelement bemesting heeft hij veel onderzoek en proeven uitgevoerd. Onder de naam Living Foods heb ik zijn werk voortgezet tot 2021.

Mijn praktische kennis van flora en fauna, maar ook mijn wetenschappelijke kennis van biologische processen, natuurwetenschappen, technische aspecten van materialen en processen, in combinatie met commerciële vaardigheden, hebben mij gevormd. tot een innovatief en ondernemend mens, die graag pioniert, verbind en vooruit wil.

Vanf 2021 ben ik meer projectmatig actief voor NGO's, overheid en MKB bedrijven.